Ekonomika v letošním školním roce

 

Ve školním roce 2018/2019 bude výuka předmětu Ekonomika opět doplněna řadou exkurzí, besed a projektů. První a druhý ročník zahájí školní rok exkurzí do firmy Škoda Mladá Boleslav hned ve středu 5. září. V průběhu školního roku se třetí ročník může těšit na exkurzi do České národní banky a studenti 4. ročníku pro změnu zamíří do firmy Linet Želevčice. Pro druhý ročník je na podzim připraven projektový den na téma Životní role – zaměstnanec nebo podnikatel a třeťáci se zúčastní projektového dne na téma Daně.

Aktivity budou doplněny již tradičním projektovým dnem Hra Finanční svoboda (3. ročník) a besedou s podnikateli Můžeš podnikat (2. ročník).

Uvedené akce jsou jen základem praktických činností v hodinách Ekonomiky a budou v průběhu školního roku rozšiřovány dalším akcemi podle časových a organizačních možností firem a lektorů. Velkými pomocníky při hledání možností exkurzí byli v loňském školním roce rodiče a prarodiče studentů a studentek současného druhého ročníku, za což jim náleží velké poděkování.

 

Šárka Hrušovská

vyučující ekonomických předmětů

 

Obrázek:https://pixabay.com/cs/analýza-zaplatit-podnikatelé-680572/